Rutkai Bori Banda

A Rutkai Bori Banda - korábban Hébe Hóba Banda néven volt ismert, a Vacka Dalok előadójaként.


2014-ben változtaták meg a nevüket és új albumuk már ezzel a zenekari névvel jelent meg.


2014-ben jelent meg a Sárkányjárgány, Bori festett illusztrációval és dalszövegeivel a Kolibri kiadó gondozásában; a zenei anyag a könyv cd melléklete. (Külön nem kapható.)


2016-ban jelent meg a Pizsamátor c. könyv + cd, a zenekar második saját produkciója, szintén Bori festett illusztrációval, és dalszövegeivel.


A koncertekről a https://www.facebook.com/rutkaiboribanda oldalon is lehet tájékozódni.


Zenakari tagok:
Rutkai Bori : ének, dalszöveg
Darvas Kristóf: zongora
Szerető Dániel: basszusgitár
Dudás Zsombor: dobAlább egy kis történeti összefoglaló olvasható a zenekar kialakulásáról.A Magyar Rádió 2008-ban kérte fel a  Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekart, hogy a Vacka Rádió mesesorozathoz, Gaál Zsuzsa verseire komponáljanak zenei kíséretet. 2009 tavaszától Vacka Dalok címmel önálló lemezen is meghallgathatóak a rádióból megismert és nagy népszerűségnek örvendő dalok. A zenekar, már a Cd megjelenése előtt meghívásokat kapott, és elkezdte  az élő, játékos-interaktív koncertezést országszerte.


Több mint két éves működésük során műsoruk újabb és újabb színházi elemekkel, közös játékokkal, kellékekkel gazdagodott - melyeknek ötletgazdája, a zenekar énekesnője - Rutkai Bori, aki aktív képzőművészként, és a Budapest Bár egyik énekeseként is ismert. Bori színpadi jelenléte abban különbözik, más előadóktól, hogy igazi „gyereklelkülettel” fordul a kicsik felé; bravúrosan és harmonikusan egyesíti az énekes-táncos-bohócos- és persze óvónői „feladatokat”. Kedves énekhangja hol sejtelmesen puha, titokzatos, hol pedig napsugarasan fényes, és gyermekien derűs.


A dalok zeneszerzői: Bujdosó János, aki jelenleg a Kistehén Zenekar és az Egy Kiss Erzsi Zene együttes gitárosa is, és Darvas Kristóf zongorista, aki számos bábszínházi produkcióhoz is komponált mese-zenéket.


A Rutkai Bori Banda- korábban Hébe Hóba Banda néven volt ismert, a Vacka Dalok előadójaként. 2014-ben változtaták meg a nevüket és új albumuk már ezzel a zenekari névvel jelent meg.


Legutóbbi lemezük a Sárkányjárgány, ami könyvalakban, Bori festett illusztrációval és dalszövegeivel jelent meg a Kolibri kiadó gondozásában; a zenei anyag a könyv CD melléklete. (Külön nem kapható.) A Sárkányjárgányt a könyvesboltokban és a Rutkai Bori Banda koncrteken lehet megvásárolni.